Kaposváron összefogtak a röplabdáért, és mindenki azért dolgozik, hogy ez a világszerte népszerû labdajáték végre hazánkban is újra visszanyerje régi fényét. Ezzel a mottóval tartott közös évadnyitó sajtótájékoztatót a Fino Kaposvár bajnok és kupagyõztes együttese, a Kaposvári Nõi RC NB I-es alakulata és a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Mûhely SE a felsõmocsoládi Bánó Mária Kastélyszállóban.
A program a Fino tájékoztatójával kezdõdött. A klub helyzetérõl és céljairól dr. Borbély Csaba elnökségi tag beszélt, az együttes felkészülésérõl és a Közép-európai Liga-szerepléssel kapcsolatos tervekrõl pedig Demeter György vezetõedzõ tájékoztatta a megjelenteket. A 14-szeres bajnok és 15-szörös Magyar Kupa-gyõztes társaság egy év szünet után tér vissza a nemzetközi porondra, és szeptember végétõl újra pályára lép a szlovák, osztrák, szlovén, horvát és magyar klubokat tömörítõ Közép-európai Ligában. A nyári szünetben mindkét válogatott center, Nagy József és Szabó Alpár is távozott Kaposvárról, a helyükre a két szezon után visszatérõ Kovács Zoltán és a kazincbarcikai Juhász Péter érkezett erre a posztra. A fiúk szeretnének az elmúlt évek, évtizedek hagyományainak megfelelõen szerepelni a 2012/2013-as évadban is: a nemzetközi porondon a tisztes helytállás a cél, itthon pedig a címvédés mindkét sorozatban.

A somogyi megyeszékhely a röplabda igazi hazai fellegvára, amit az is bizonyít, hogy a nõi szakág is képviselteti magát az NB I-ben. A tájékoztatón bejelentették, hogy a legutóbbi pontvadászat kilencedik helyezettje, az amatõr alapon mûködõ és saját nevelésû fiatalokra épülõ együttes az új évadtól 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven folytatja szereplését. A támogatói szerzõdést Orosz Ferenc klubelnök és az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. ügyvezetõje, dr. Karl Schultes látta el kézjegyével. Pálfy Marianna vezetõedzõ elárulta: még formálódik a fiatal csapat, de a lányok jól dolgoztak az elmúlt másfél hónapban. A két visszatérõ, Kondor Tímea és Csitári Virág, valamint a Szolnokról igazolt Szívós Ildikó egyaránt erõsítést jelent, így a cél a nyolc közé kerülés az élvonalban. Az egyesület és a Kaposvári Egyetem közötti együttmûködésnek köszönhetõen az új tanévben immár négy kaposvári egyetemista erõsíti az együttest!

A jövõ kaposvári röplabdájának záloga a tudatos, szervezett utánpótlás-nevelés lehet. A Kaposvári Röplabda Akadémia tavaly nyári megalakulása után mozgalmasan és eredményesen telt az elmúlt év. Az egyesület a mini, a gyermek, a serdülõ és az ifjúsági korcsoportban mûködtet csapatokat, ami több mint 200 kaposvári fiatal rendszeres versenyeztetését jelenti! Az akadémia az elsõ nagy sikereket is elérte a tavasszal. A gyermek és az ifjúsági fiúcsapat egyaránt magyar bajnoki címet szerzett Kovács Balázs, illetve Varga Péter edzõ irányításával. A fiatalok külföldre is eljutottak, ahol szintén megállták a helyüket. Ausztriában, a simmeringi pünkösdi füves pályás nemzetközi utánpótlás tornán a fiúk Ágfalvi Krisztina edzõ vezetésével az elsõ helyet szerezték meg.

– Mint az közismert, a röplabda nem került be a társasági adóból támogatott öt labdajáték közé, így az akadémia vezetése nincs könnyû helyzetben, amikor szeretné megteremteni a stabil mûködés hátterét. Az ország egyik jelentõs utánpótlás-bázisaként abban bízunk, hogy hosszú távon is segíthetjük abban a magyar röplabdasportot, hogy visszatérjen a legjobbak közé. És azt kívánom, hogy a kaposvári férfi és nõi csapat õrizze meg kivívott a helyét az NB I-ben – fogalmazott Horváth Éva elnök-asszony.

A közös gondolkodás és a közös munka jegyében, a program zárásaként, együttmûködési megállapodást kötött a Kaposvári Röplabda Akadémia és a két felvevõ egyesület, a Fino és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. pedig a 2012/2013-as évadban is jelentõs összeggel támogatja majd az utánpótlás-bázist.

Hozzászólások