A továbbjutás reményében lép pályára szerdán este Belgrádban a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak a harmadik számú európai kupa-sorozat nyolcaddöntõjében nincsenek könnyû helyzetben, ugyanis a párharc elsõ mérkõzését hazai pályán vesztették el 3-1-re. A fiúk az aranyszettre hajtanak, ez a belépõ a nyolc közé kerülés kiharcolásához.

Fokozatosan lendült játékba, de végül csak egy szettet nyert hazai pályán a Fino együttese a férfi röplabda Challenge Kupa nyolcaddöntõjnek elsõ mérkõzésén. A vendég szerb Crvena zvezdának így is nagyot kellett küzdenie a 3-1-es sikerért a csaknem kétórás összecsapáson. A visszavágót szerdán játsszák Belgrádban, és a Demeter-legénység a gyõzelem reményében kelt útra kedden reggel. A fiúk kora délután érkeztek meg, és az ebédet, majd némi pihenést követõen fél hattól vettek részt edzésen. A csarnok szerencsére csak öt percnyi járásra van a szállodától.

– Én ugyanilyen szoros csatára számítok, mint az elsõ mérkõzésen, és bízom benne, hogy ezúttal mi kerekedünk felül. Egyre jobban játékba lendülünk, és jó hír, hogy az apróbb sérüléssel, betegséggel küzdõ játékosaink is felépültek – mondta Demeter György vezetõedzõ.

A Fino együttese a szerbek elleni vereség után magabiztosan nyert a fõvárosban a MAFC elleni bajnoki mérkõzésen, és a fiúk valóban egyre jobb formát mutattak. A belgrádiak játékát azóta sikerült még jobban feltérképezni, így a csapatkapitány is bízik a bravúrban.

– Most már tudjuk, hogy játszanak, jobban fel tudunk belõle készülni. A taktikai dolgokat még jobban be kell tartanunk, potya labdák még véletlenül se essenek le – fogalmazott Bagics Balázs.

A Fino nemzetközi kupa-összecsapása szerdán 18 órakor kezdõdik a szerb fõvárosban. Ha a somogyiak 3-0-ra vagy 3-1-re nyernek, aranyszett dönt a nyolc közé jutásról.

Hozzászólások