A magyar férfi röplabda-válogatott a dánokkal, az ukránokkal és az izraeliekkel is megmérkõzik az Európa Liga idei kiírásában. A csoportkör második fordulójának június 16. és 18. között Magyarország ad otthont. A torna négyes döntõjét Dániában rendezik júliusban.

Elkészítették a 2017-es férfi és a nõi Európa Liga csoportbeosztását az Európai Röplabda Szövetség (CEV) csütörtöki, luxemburgi ülésén. Magyarországot ezúttal a korábbi és jelenlegi kaposvári játékosokra épülõ férfi válogatott képviseli a tornán, mivel nõi együttesünk elõbb vb-selejtezõn, majd a Világligában szerepel. A magyar férficsapat Dánia, Ukrajna és Izrael legjobbjaival alkot egy négyest, míg a másik csoportban Svédország, Macedónia és Albánia küzd a továbbjutásért.

A csoportbeosztás:
“A” csoport: Albánia, Macedónia, Svédország
“B” csoport: Dánia, Izrael, MAGYARORSZÁG, Ukrajna

A magyar érdekeltségû csoport mérkõzéseinek elsõ fordulóját Ukrajnában (az idõpont még kérdéses), második körét pedig június 16. és 18. között Magyarországon rendezik. A négyes döntõnek július elsõ hétvégéjén Dánia ad otthont. Amennyiben a magyar válogatott az elsõ vagy a második helyen végez csoportjában, biztosan bejut a Final Fourba. A torna összdíjazása 150 ezer euró.

Hozzászólások