Immár két hete zajlik a magyar férfi röplabda válogatott felkészülése az Európa-bajnoki selejtezõkre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában. A múlt héten Baróti Árpád is csatlakozott a csapathoz, amely most spanyolországi túrára indul.

Két felkészülési mérkõzést vív majd válogatottunk Spanyolországban, Madrid közelében, Guadalajarában. A válogatott szerda délután repül majd a spanyol fõvárosba, ahol este már edzeni is fognak a mérkõzés helyszínén. Az elsõ mérkõzést csütörtökön 17 órától játsszák, a másodikat pedig pénteken 19 órától. A túrára 18 tagú küldöttség utazik majd el, 14 játékos és négytagú szakmai stáb. Mindkettõben voltak változások a két héttel ezelõtti rajthoz képest: mivel Dávid Zoltán a továbbiakban a Kecskemét vezetõedzõi teendõit látja el, ezért a továbbiakban a nõi válogatott eddigi segítõje, Nacsa Gábor látja el a másodedzõi feladatot. A játékosoknál is volt egy csere: Blázsovics Péter szenvedett könnyebb sérülést, így õ jelenleg Kazincbarcikán gyógyul, viszont befutott közben Baróti Árpád, így nyugodtan mondhatjuk, hogy tovább erõsödött a keret. Ami viszont nem jó hír, hogy a tunéziaiak visszamondták a két felkészülési mérkõzést, így jelen állás szerint a hazai közönség legkorábban az augusztus 15-i, macedónok elleni Eb-selejtezõn láthatja a nemzeti csapatot.
A keret tagja a Fino Kaposvár rekordbajnok együttesének négy sportolója, Keen Cameron, Nagy József, Pápai Péter és Bozóki Bence.
A magyar válogatott kerete: Kaszap Tamás, Keen Cameron Illés (feladók), Pádár Krisztián, Baróti Árpád (átlók), Deák Márk, Pápai Péter (liberók), Nagy József, Szabó Alpár, Flachner Dániel (centerek), Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs (ütõk).
A szakmai stáb: Bogdan Tanase (szövetségi kapitány), Nacsa Gábor (másodedzõ), Mondl Viktória (masszõr), Antonello Andriani (statisztikus). A csapatvezetõi feladatokat Németh Szabolcs látja el ezen a túrán.

Hozzászólások