Sportbarátok, figyelem: augusztus elsõ hétvégéjén meghívásos verseny keretében adják át a kaposvári Virágfürdõ strandröplabda pályáit! A RÖAK-Virágfürdõ Strandröplabda Tornára profi és amatõr párosokat is várnak a szervezõk, és az elképzelések szerint néhány éven belül országos bajnoki fordulót is tarthatnak majd itt.

A szervezõk kedd délelõtt tájékoztatták a sajtót a helyszínen az elmúlt hetek eseményeirõl és a torna elõkészületeirõl. A Fino bajnok és kupagyõztes röplabdázóinak csapatkapitánya, Geiger András alaposan kivette a részét a munkából.

„Elég helyigényes ez a pálya: 32 méter hosszú helyet kellett keresnünk, és a terep lejtése miatt úgy alakult, hogy az alsó szintet meg kellett emelnünk, vagyis némileg át kellett rendeznünk a Virágfürdõ területét. Negyven centi mély lett a homok, ami a nemzetközi mezõnynek is megfelelõ lenne. Nagyon jó homokot találtunk Drávaszabolcson: jó benne játszani, abszolút kielégíti az igényeket. Összesen egyébként 500 tonna homok került a pályába” – avatott be a részletekbe Geiger András.

A két új pályát – az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. hathatós támogatásával – meghívásos torna keretén belül avatják majd fel augusztus elsõ hétvégéjén. Augusztus 3-án, szombaton 9 órától az amatõröket várják, másnap pedig a profik következnek 8-8 nõi és férfi párossal. A RÖAK-Virágfürdõ Kupáért kiírt hagyományteremtõ viadalon a tervek szerint pályára lépnek a Fino és a Diamant NB I-es röplabdázói is. Érdekesség, hogy az amatõr verseny legjobbjai is kipróbálhatják majd magukat a profik között. A szervezõk csak elõzetes nevezést fogadnak el (a strandroplabda@gmail.com email címen), és az amatõrök között vegyes párosok is rajthoz állhatnak.

A Kaposvári Röplabda Akadémia az elsõ szóra a kezdeményezés mellé állt; annál is inkább, mert komoly tervei vannak a strandröplabdával. Minderrõl Horváth Éva elnök-asszony és Demeter György szakmai igazgató beszélt. Az utánpótlás mûhely tervei között szerepel a strandröplabda szakosztály megalakítása, és közös nyári táborok szervezése a Virágfürdõvel összefogva.

Hozzászólások