Huszonhat év után újra Alba Regia Röplabda Gálát rendeznek Székesfehérváron, ahol idén a magyar férfi röplabda válogatott a svéd, az izraeli és a román csapattal találkozik majd Székesfehérváron.

Az elsõ torna 1979-ben volt, tíz éven keresztül sikerrel bonyolították le Székesfehérváron, ez idõ alatt olyan válogatottak játékát élvezhette a közönség, mint a kubai, a dél-koreai, a spanyol, a bolgár, az osztrák vagy a jugoszláv, valamint csodálhatta akkoriban Európa- és világklasszis játékosainkat, Buzek Lászlót, Demeter Györgyöt, Börcsök Csabát.

A keddi sajtótájékoztatón Demeter György szövetségi kapitány elmondta, a három ellenfél nagyjából azonos szintet képvisel a magyar válogatottal, így rendkívül szoros mérkõzésekre számít. Hozzátette: a nemzeti csapat több külföldön szereplõ kulcsjátékosát is nélkülözi a tornán. A Videoton oktatási központjában sorra kerülõ gála szombati napjára egy ünnepséggel is készülünk: a magyar-izraeli összecsapás elõtt köszöntjük a 80-as évek sztár játékosait, valamint a 2001-ben Európa-bajnoki résztvevõ férfi válogatott tagjait is.

Ludvig Zsolt, az MRSZ fõtitkára elmondta, hogy a Királyok Városában e hagyomány felélesztésével egyben szeretnénk hozzásegíteni a férfi válogatottat a sikeres Európa-Bajnoki Selejtezõre. A fiúk 2014. május 9-11. között, Kecskeméten játszanak Bosznia-Hercegovina, Svájc és Norvégia válogatottjai ellen.

Az Alba Regia torna programja:
Péntek:
Izrael-Románia 16.30
Magyarország-Svédország 19.00
Szombat:
Románia-Svédország 15.00
Magyarország-Izrael 19.00
Vasárnap:
Svédország-Izrael 16.00
Magyarország-Románia 18.30

Hozzászólások