Igen fontos mérkõzéssel kezdi az újesztendõt a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak a Challenge Kupa nyolcaddöntõjében a szerb Crvena zvezda gárdájával találkoznak, az elsõ összecsapást január 15-én, csütörtökön 18 órától játsszák a városi sportcsarnokban.

A kaposváriak a nemzetközi sorozat 2014/15-ös kiírásában az albán Studenti Tiranát kettõs sikerrel búcsúztatták, a következõ körben pedig nem kellett pályára lépniük. Ehelyett várták a nyolcaddöntõs ellenfelet, és végül a szerb Crvena zvezda verekedte el magát idáig finn ellenfele, a Loimu Raisio legyõzésével. A magyar-szerb párharc elsõ felvonását a magyar bajnokság listavezetõjének otthonában játsszák, a visszavágó pedig hat nappal késõbb következik Belgrádban.

A szerbek hazájuk pontvadászatának második helyén állnak, mindössze a Partizan Beogradtól kaptak ki kétszer, a többi meccsüket nyerték. A Crvena zvezda együttese szerdán érkezik meg Kaposvárra, és aznap este, majd csütörtökön is edz a városi sportcsarnokban.

A Fino mestere, Demeter György az U21-es vb-selejtezõ után hétfõn csatlakozott újra klubcsapatához, és azt mondta: szeretnék megismételni eddigi legnagyobb sikerüket, vagyis az a cél, hogy a Fino jusson be a nemzetközi sorozat negyeddöntõjébe. Legutóbb 2002-ben sikerült ez a bravúr: a kaposváriak akkor az Élcsapatok Kupájában szerepeltek sikerrel, és a csoportkör nagyszerû eredményei után csak a késõbbi gyõztes belga Roeselare állította meg õket.

A mostani továbbjutást a csütörtökön 18 órakor kezdõdõ mérkõzésen alapozhatjuk meg, a belépés ezúttal is ingyenes, várjuk szurkolóinkat!

Hozzászólások