Újabb nemzetközi ütközet vár a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatára szerda este. A kaposváriak az észt Parnu csapatát fogadják a Challenge Kupa harmadik fordulójában, ahol a tét a legjobb 16 közé jutás. A párharc elsõ mérkõzése 18 órakor kezdõdik a Városi Sportcsarnokban.

Csaknem két héttel a Kastela elleni továbbjutást követõen ismét nemzetközi mérkõzés vár a Fino Kaposvár csapatára. A bajnok és kupagyõztes somogyiak az észt Parnu együttesét fogadják a Challenge kupa harmadik fordulójában. A vendégek a CEV Kupából kerültek át a harmadik számú európai kupasorozatba, miután alulmaradtak a görög Olimpiakosz Pireusz elleni párharcban.
„Jó csapatnak tartom õket. Az Olimpiakosz elleni meccset is láttam, illetve most egy másik videót néztünk meg az észt bajnokságból. Egy pörgõs, dinamikus, jó képességû csapatról van szó, technikailag és taktikailag is úgy gondolom, hogy abszolút jó szinten vannak, tehát nem lesz könnyû mérkõzés” – mondta Németh Ferenc.
A vendégek a nemzetközi porond mellett, a Balti Ligában lépnek pályára hétrõl-hétre. Az észt, lett és litván csapatok alkotta bajnokságot hibátlan mérleggel vezeti a Fino következõ ellenfele, ami mindenképpen óvatosságra intheti a hazaiakat.
Nagy kérdés a kaposváriakkal kapcsolatban, hogy miként bírják fizikálisan az újabb kemény ütközetet. Demeter-mester legénysége ugyanis nem kevesebb mint kilenc tétmérkõzést játszott novemberben. A fiúk ennek ellenére állítják, bõven van még bennük tartalék.
A Parnu elleni Challenge Kupa találkozó szerdán 18 órakor kezdõdik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes lesz.

Hozzászólások