Harmadik hazai Európa Liga mérkõzésén is vereséget szenvedett a magyar férfi röplabda válogatott. A mieink szettet raboltak a jó erõkbõl álló csehektõl.

A spanyol meccshez hasonlóan remekül kezdett a magyar válogatott. Jól mûködött a nyitásunk, a nyitásfogadásunk, és rendre gyors támadásokkal tudtuk befejezni az akciókat. A csehek nem is igazán értették, hogy mi történik velük, egyszer csak azt észlelték, hogy 1:0 álla az eredményjelzõn – de nem az õ javukra.

A második szettben hamar magához ragadta a kezdeményezést a cseh csapat, és kiváló nyitásokkal meglépett néhány ponttal. Demeter György ekkor Gergye Rolandot küldte pályára Németh Szabolcs helyett, valamint Szabó Dávidot Baróti Árpád helyére, de megfordítani már nem tudtuk az eredményt.

Következett a harmadik felvonás, amelyben ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, elsõ sorban Szabó Dávidnak köszönhetõen, aki ellenállhatatlanul támadott a kettes és az egyes helyrõl. Mindez azonban kevésnek bizonyult, mert ismét nem tudtunk jól megbirkózni a cseh nyitásokkal.

A negyedik játszmában egyre magabiztosabban teljesített a vendéggárda, folyamatosan növelte az elõnyét. Szabó Dávid révén ismét feljöttünk a csehekre, azonban utolérni nem tudtuk õket. Mindenesetre óriási fegyvertény, hogy szettet raboltunk a világranglistán nálunk jóval elõrébb álló cseh válogatottól.

Demeter György: – Az elsõ három játszma magas színvonalú meccset hozott. Ami még pozitív volt, hogy szépen fejlõdtünk védekezésben. Ilyen meccseket kell játszanunk, és eljön az az idõ, amikor majd nyerünk is.

Stewart Bernard: – Az elsõ szettben egy kicsit gyengébben játszottunk. Aztán elkezdtünk koncentrálni, és megnyertük a következõ három játszmát, és így a meccset is.

Magyarország-Csehország 1:3 (17, -17, -18, -16)
Európa Liga, férfiak, Kecskemét, 200 nézõ. Vezette: Piasetski (fehérorosz), Paievskyi (ukrán).
Magyarország: Nagy J. 8, Kovács Z. 2, Kaszap 3, Németh Sz. 6, Nacsa 9, Baróti 4. Csere: Dömötör (libero), Szabó A. 2, Szabó D. 13, Gergye 8. Szövetségi kapitány: Demeter György.
Csehország: Hysky 11, Linz 2, Holubec 7, Syroky 8, Tichacek 2, Finger 20. Csere: Kopacek (libero), Bartos 9. Szövetségi kapitány: Stewart Bernard.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 2:3, 6:7, 10:8, 16:13, 19:16. II. játszma: 4:2, 9:7, 12:15, 14:18. III. játszma: 5:3, 6:8, 11:14, 17:20. IV. játszma: 2:3, 3:8, 8:12, 12:16.

(forrás: hunvolley.hu)

Hozzászólások