A VK MIRAD PU Presov együttese nyerte a Kazincbarcikán megrendezett Don Bosco Nemzetközi Röplabda Kupát, miután a döntõben 2-0-ra legyõzte a VK Spartak UJS Komárno csapatát. A Fino Kaposvár a negyedik helyen végzett, a bronzmeccset két szettben nyerte a házigazda Vegyész.

A csütörtöki csoportkör után pénteken az elõdöntõkkel folytatódott a kazincbarcikai nemzetközi csarnokavató torna. A Fino együttesében nem léphetett pályára Csányi Tamás, aki az elsõ napon hátsérülést szenvedett. A Komarno elleni találkozó három szettben, szoros csata végén dõlt el, a Vegyész elleni helyosztó végére viszont elfogyott az erõ a csapatból. A torna legjobb kaposvári játékosának Dávid Zoltánt választották meg.
– A délelõtti mérkõzésen látottakkal elégedett voltam, csak a tapasztalatlanságunknak köszönhetjük, hogy végül vereséget szenvedtünk – kezdte összegzését Demeter György vezetõedzõ. – A harmadik szettben, 12-ig mi vezettünk, a végén mégis kicsúszott a kezünkbõl a gyõzelem. A bronzmérkõzésen az elsõ szettben partiban voltunk a házigazdával, a térfél csere után viszont jelentõs elõnyt szereztek, amit már nem tudtunk ledolgozni. Itt már kijött a fáradtság a fiúkon. Mindenképpen hasznos, tapasztalatokban és tanulságokban gazdag volt ez a kétnapos torna.
Együttesünk tagjai a hétvégére pihenõt kaptak, a munka hétfõn folytatódik. A Fino pénteken és szombaton Mariborban vendégszerepel majd nemzetközi tornán.
Elõdöntõ :
Komarno – Fino Kaposvár SE 2-1 (22, -21, 13)
Vegyész – Presov 0-2 (-20, -18)

A 3. helyért:
Vegyész RC-Kazincbarcika – Fino Kaposvár SE 2-0 (23, 19)

Az 1. helyért:
Komárno – Presov 0-2 (-21, -20)

A Don Bosco Kupa végeredménye: 1. Presov, 2. Komárno, 3. Vegyész, 4. Fino Kaposvár.

Hozzászólások