Szolnokon sem hibázott a bajnokcsapat: a férfi röplabda NB I. kedd esti mérkõzését 69 perc alatt nyerte meg a Fino Kaposvár a Szolnoki Röplabda Akadémia otthonában. Az elsõ és a harmadik játszma egyértelmû volt, a második játékrészben viszont hiába volt öt szettlabdája a házgazdának, ekkor is a somogyiak kerekedtek felül. A találkozót egyperces gyászszünet elõzte meg a szolnokiak váratlanul elhunyt szakosztályvezetõje, Czanek Kálmán emléke elõtt tisztelegve.

A veretlen kaposváriak a kupagyõztes otthonába is gyõzelmi reményekkel érkeztek, és már az elsõ szettben megmutatták, hogy komolyak a szándékaik. A Fino mindössze 14 pontot engedélyezett a Szolnoknak. A térfélcsere után nagyot változott a helyzet: a hazaiak összekapták magukat, a somogyiak viszont nem nyitottak annyira hatásosan, mint korábban, A játszma sorsa csak a ráadásban dõlt el, és hiába volt többször is esélye a Tisza-parti együttesnek arra, hogy feltegye az i-re a pontot, végül mégis a vendégek kerekedtek felül. A harmadik játékrész újra egyértelmû volt, a címvédõ szinte tetszés szerint érte el a pontjait, a legvégén pedig a csereként beállt Kiss Máté szervái adták meg a kegyelemdöfést a Szolnoknak.

Szolnoki Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár SE 0:3 (-14, -27, -13)
Szolnok, 200 nézõ. V.: Suba, Jámbor.
Szolnok: Guzmics, Fülöp 10, Varga Z. 2, Gönczi 12, Tamasi, Kholmann 2. Csere: Farkas (liberó), Bíró 1, Boa, Tóth G., Szabó P. 4. Vezetõedzõ: Gulyás Ferenc.
Fino: Horváth K. 11, Nagy J. 6, Keen 4, Nikolov 2, Vajda 7, Kalmár 14. Csere: Pápai (liberó), Bögöly 5, Szabó Barna 3, Szabó Bence, Kulcsár, Kiss M. 4. Vezetõedzõ: Demeter György.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 8:16, 11:21. II. játszma: 3:8, 15:16, 19:21. III. játszma: 2:8, 9:16, 13:21.

Gulyás Ferenc: Egyelõre még csak egy, másfél szettes csapat vagyunk, addig tudunk maximálisan koncentrálni. Rengeteg munka vár még erre a fiatal társaságra, hogy minél stabillá váljon az alapjátékunk. Még nagyon a bajnoki sorozat elején járunk, vagyis van idõnk.
Demeter György: A nyitójátszmát könnyedén húztuk be, a folytatásban viszont lazábbra vettük a védekezésünket, de a legvégén tudtunk korrigálni. A harmadik szettre aztán újra felpörögtünk.

Hozzászólások