Szombaton minden eldõl: 17 órától játsszák a kaposvári városi sportcsarnokban a férfi röplabda bajnoki döntõ ötödik, egyben utolsó mérkõzését, és amelyik csapat gyõztesen hagyja el a játékteret, az lesz az idei aranyérmes. A Fino legénysége telt ház elõtt szeretné megszerezni 16. magyar bajnoki címét.

A címvédõ Kecskemét az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntõ elsõ és második meccsét is megnyerte, de a kaposváriak nem adták fel, és elõbb hazai pályán szépítettek (nem is akárhogyan: öt szettes csata végén kerekedtek felül), szerdán este pedig a hírös városban húzták be az újabb gyõzelmet. Ez utóbbi mérkõzésen már magabiztos volt a diadal, és több extra teljesítményt is láthattak a kilátogató nézõk. Négy találkozó után tehát 2-2-re áll a párharc, így szombatra maradt a döntés.

A kaposvári együttes 2001-ben már véghez vitte azt a bravúrt, hogy 0-2-rõl nyert bajnokságot. A történelem most akár meg is ismételheti önmagát, és ha a fiúk teljesítményét elemezzük, elmondhatjuk, hogy minderre reális az esély. A Fino együttese túllendült a kezdeti nehézségeken, összeállt a csapat, és a harmadik meccsen Németh Ferenc, a negyediken pedig Magyar Bálint és Deák Márk teljesítménye nõtt magasan az átlag fölé. Még tartalékok is maradtak a tarsolyban, így mindenképpen bizakodhatunk.

Bagicsék szeretnének telt ház elõtt pályára lépni a szombaton 17 órakor kezdõdõ mérkõzésen, és mivel nagy a tét, a belépés pedig ingyenes, ez az álmuk is könnyen valóra válhat. Nincs jobb annál, mint hazai környezetben ünnepelni a bajnoki címet. Demeter György vezetõedzõ azonban óva int mindenkit: ne gondoljuk azt, hogy könnyû dolgunk lesz. Ha mindenki odafigyel, teszi a dolgát és a szerencse sem pártol el mellõlünk akkor összejöhet a nagyon várt gyõzelem.

A Kapos Televízió is gõzerõvel készül az aranymeccsre: öt kamerával rögzítjük a találkozót, a kommentátor dolgát szakértõ is segíti, és a pálya szélén is lesz egy riporterünk, aki elsõ kézbõl tájékoztat mindenkit a legfrissebb fejleményekrõl, valamint megszólaltatja majd a nap hõseit. Aki nem lehet ott a helyszínen, nem marad le semmirõl: a kapos.hu internetes portál mellett a Kapos Televízió is élõben közvetíti a nagy érdeklõdéssel várt találkozót szombaton 16 óra 45 perctõl. Szombaton 21 óra után felvételrõl is megtekinthetik a meccset azok, akik szeretnék újra átélni a délután nagy pillanatait.
Hajrá, Kaposvár!

Hozzászólások