Nem szakadt meg az elmúlt évek hagyománya: 2014-ben is a kaposvári és a kecskeméti csapat játssza a férfi röplabda-bajnokság döntõjét. A címvédõ a MAFC, a trónkövetelõ pedig a Dunaferr ellen vette sikerrel az elõdöntõt, így az idén is összejött az álomfinálé. A három gyõzelemig tartó párharc március 22-én, szombaton kezdõdik a Fino otthonában, a városi sportcsarnokban.

Egymás után a nyolcadik, összességében pedig már a 16. magyar bajnoki elsõségéért szállt harca a kaposvári férfi röplabdacsapat a Kecskemét ellen. A sikertörténet még a kilencvenes évek elején kezdõdött. Az azóta többször is névváltozáson átesett kaposvári férfi röplabdacsapat 1991-ben jutott be elõször a döntõbe Kapos Volán néven, és akkor még óriási csatában alulmaradt az Újpest ellen. Egy esztendõvel késõbb a Kaposvári Somogy SC már nem hibázta el a végét: az ötödik mérkõzést sikerült megnyerni a Szeged ellen, hazai pályán, húsvétkor, így a kaposvári röplabdázás az elsõ magyar bajnoki címét ünnepelhette. Aki ott volt a városi sportcsarnokban, máig emlékszik a semmivel össze nem hasonlítható hangulatra, a nagy csatára és a sikerre.
A fiúk 1993-ban és 1994-ben is megismételték a remek eredményt, és a történet még ezután sem ért véget. Sõt! Az együttes 2007 óta egyeduralkodó a hazai bajnoki mezõnyben, és 2013 áprilisában, immár Fino néven 15. alkalommal is elhódította a díszes serleget. 2008 óta mindig a Kecskemét volt az ellenfelünk, és így lesz ez most is.
A magyar örök-rangsorban a Csepel 16 alkalommal hódította el korábban a bajnoki címet. Eljött az ideje, hogy utolérjük õket…
Geigerék a negyeddöntõben a Sümeget, az elõdöntõben pedig a fõvárosi MAFC gárdáját verték meg, és a várakozásoknak megfelelõen eljutottak a döntõig. A Kecskemét elleni párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart. Az elmúlt években már sikerült az alföldiekre ragasztani az „örök második” jelzõt, és Somogyban mindenki abban reménykedik, hogy nem ismétlõdik meg az, ami a februári kupadöntõben történt.

„Az elõdöntõs párharc elõtt jól tudtuk, hogy a MAFC kellemetlen ellenfél, ha hagyják játszani. A második mérkõzésen voltak nehézségeink, de 0-2-rõl fordítani tudtunk, a harmadik összecsapáson pedig fõként a nyitásainkkal és a sáncmunkánkkal nõttünk föléjük. Most már készülünk a döntõre, szeretnénk megõrizni elsõségünket. Igazi finálé-hangulatra, nagy küzdelemre számítok, de bízom a csapatban és a hazai pálya elõnyében” – mondta a kaposvári röplabdázás aranykovácsa, Demeter György vezetõedzõ.
Az aranycsata szombaton 17 órakor kezdõdik, a fiúk várják a szurkolókat a városi sportcsarnokban!

BAJNOKI CÍMEINK: 1992, 1993, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013.

Hozzászólások