Nem mindennapi sorozatot zárt le a Fino férfi röplabdacsapata az elmúlt héten: a rekordbajnok kaposváriak 15 nap alatt nem kevesebb mint 7 tétmérkőzést játszottak, és mindet meg is nyerték. Demeter György legénysége a bajnokságban veretlenül vezeti a csoportját, és készülhet a Kecskemét elleni rangadóra, a Magyar Kupában pedig már bejutott a legjobb négy közé. Egyedül a korai nemzetközi búcsú jelentett némi szomorúságot az együttes híveinek.

Talán éppen a Graz elleni mérkőzés volt a legérdekesebb az elmúlt időszakban, ugyanis a Fino a Challenge Kupa selejtezőjében az idegenbeli 3:0 arányú vereség után hazai környezetben hiába győzte le 3-1-re osztrák ellenfelét, az aranyszettben végül alulmaradt, így elbúcsúzott a további nemzetközi küzdelmektől.
A fiúk ezután a hazai pontvadászatra összpontosítottak, és egy hosszú, de sikeres túrát zártak, amikor győzelemmel tértek haza Szolnokról és Debrecenből is. Ráadásul mindkét meccs 3:0-s eredménnyel ért véget, amivel a csapat megerősítette vezető helyét a tabellán. A folytatásban a Fino sikerrel vívta meg a Magyar Kupa negyeddöntőjének első találkozóját Székesfehérváron (3-1-es diadal), aztán hazai pályán gond nélkül gyűrte le a sümegieket, immár NB I-es mérkőzésen. Az elmúlt hét sem fulladt unalomba: a kaposváriak előbb a fehérváriak ellen bebiztosították Magyar Kupa-elődöntős szereplésüket (ahol várhatóan a Kecskemét vár majd rájuk), másnap pedig Dunaújvárosban arattak 3-1-es bajnoki győzelmet.

„Egy ilyen sorozat nem könnyű, hiszen utazni is kell közben jó néhány kilométert, és természetesen rövid idő alatt fel is kell készülni az ellenfelekből – mondta lapunknak Demeter György vezetőedző. – Nehéz a koncentrációt ugyanazon a szinten tartani, de azt hiszem, jól jöttünk ki az elmúlt két hétből, ráadásul minden játékosnak lehetőséget tudtam biztosítani a pályán.”

A Fino együttesére még egy igazán komoly rangadó vár az óesztendőben: december 12-én este fél hétkor a Kecskemét gárdájával játszanak a városi sportcsarnokban. A cél pedig nem lehet más, mint a veretlenség megőrzése, és vele a csoport-elsőség bebiztosítása.

Hozzászólások