Újabb fordulatot hozott a Kecskemét – Kaposvár elõdöntõ a férfi röplabda-bajnokságban. Az alföldiek a keddi, hazai vereség után csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen gyõztek 3-0-ra, így az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

Már az elsõ játszmában kiderült, hogy két nap alatt szinte teljesen kicserélték a Kecskemétet: Az alföldiek a keddi, meglehetõsen sima, 3-0-s hazai vereség után nagy elszántsággal léptek pályára a rivális Fino csarnokában. Az elsõ szettben 19:21-rõl indult a hajrá, a Fino többször egyenlített, de ezután mindig a vendégek kerültek lépéselõnybe. 23:23 után Gacs szerzett pontot, egy jó ütemû sánc pedig véget vetett a küzdelemnek.
A térfélcsere után is a Kecskemét maradt lendületben, Petrovics ász-nyitása után 3:6 állt a táblán, a somogyiak gondjait pedig még tovább szaporította, hogy bokasérülést szenvedett a bolgár Nikolov. A túloldalon továbbra is ment a szekér, Kovács Zoltán például a hármas blokk fölött ütött nagy pontot. A vendégek hiába vezettek már négy ponttal is, a Fino Bögöly Gábor remek nyitásaival egyenlíteni tudott. 21:21 után mégis három vendégpont következett; a Magyar Kupa idei ezüstérmese kihasználta, hogy elbizonytalanodtak a végére a háló túloldalán állók. A végeredményt Krupánszki blokkja alakította ki, és már 2-0-ra vezetett a KRC.
A harmadik játékrészben a házigazdák megpróbáltak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, de a kecskemétiek sáncmunkájára nem találtak ellenszert. A vendégek ráadásul szinte hiba nélkül szerváltak – nem úgy, mint a címvédõ. A Fino küzdött a pontokért, a KRC azonban sikerrel õrizte kisebb-nagyobb elõnyét. A hajrában Török Roland szerzett két pontot (17:22), majd testvére, Szabolcs szervált egy ászt. A 75 percnyi csata végére Gacs Dániel tett pontot.
A Kecskemét három év után nyert újból a Kaposvár otthonában bajnoki mérkõzést, és ezzel 2-2-re alakította az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot. A két együttes hétfõn este ötödször is egymásnak feszül majd.

Fino Kaposvár SE – HÉP Kecskeméti RC 0:3 (-23, -21, – 19)
Kaposvár, 500 nézõ. Vezette: Adler, Halász T.
Kaposvár: Bögöly 8, Vajda 5, Keen 3, Nikolov 3, Nagy J. 6 Nagy P. 16. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Horváth K. 5. Vezetõedzõ: Demeter György.
Kecskemét: Török R. 4, Kunert 13, Petrovics 6, Kovács Z. 15, Krupánszki 10, Gacs 9. Csere: Deák (liberó), Török Sz. 1. Vezetõedzõ: Sasa Nedeljkovics.

Demeter György: Nyugodt és türelmes játékot vártam a csapattól, de a könnyen nyert kecskeméti találkozó után talán azt hittük, zsebben van a mérkõzés. Egy-egy állásban a kelleténél több hibát követtünk el. Két, egyforma képességû együttes küzd ebben az elõdöntõben, így hétfõn is bármi megtörténhet. Megpróbálkozunk az újabb bravúrral.

Sasa Nedeljkovic: A keddi mérkõzés után nagyon komolyan és mélyen belenyúltam a játékosok lelkébe. Mentálisan uraltuk a mérkõzést az elsõ pillanattól az utolsóig, így nem maradt el a siker. Az ötödik mérkõzés újabb nagy kihívás lesz, és úgy gondolom, a fiúk ismét megteszik majd a magukét.

Hozzászólások