Vasárnap indul útjára a labda a férfi röplabda NB I. döntõjében. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a címvédõ Fino Kaposvár és a nagy meglepetésre a fináléig menetelõ Pénzügyõr csap össze egymással. A negyeddöntõ és az elõdöntõ nyolc összecsapása után maradt még erõ a csapatban? – kérdeztük elsõként a Pénzügyõr SE vezetõedzõjétõl, Weczera Csabától.

Szerintem van még szufla a csapatban bõven, például azért, mert minket nem fárasztottak le az edzések… A hétfõ esti kazincbarcikai találkozó után a fiúk pihenõt kaptak, pénteken mozogtunk egyet, vasárnap pedig irány Kaposvár. Teljes csapattal tudunk kiállni, az idõpontok megfelelõek nekünk is, így abszolút pozitív hangulatban várjuk a finálét.

Mi szólhat a Pénzügyõr mellett a döntõben?

A rutin elsõsorban. Igaz, a Kaposvárban is van egy-két tapasztalt játékos, de a mi keretünkben több található. A másik tényezõ pedig az, amivel eljutottunk idáig: egységes a csapatunk, szívvel-lélekkel küzdünk, bárhol, bárki ellen, bárhogy állunk fel. Egyébként minden más a Fino mellett szól…

Az alapszakasz során kétszer találkozott egymással a Fino és a Pénzügyõr, és mindkét alkalommal a kaposváriak nyertek 3-2-re. lehet valamilyen következtetést levonni ebbõl?

Túl sokat nem. Az elsõ mérkõzésen, Kaposváron 2-1-re vezettünk, de elõtte két nappal játszottunk a Barcikával, így szerintem nem mérvadó az az eredmény. De mindenképpen jó elõjel, hogy helytálltunk a bajnok otthonában. Az alapszakasz hajrájában, a pesti találkozó igazból már tét nélküli volt, nekünk sem azon múlt a helyezésünk. Összességében a két öt szettes meccs alapján is bizakodóak lehetünk.

Mekkora jelentõsége lehet annak, hogy melyik csapat nyeri a döntõ elsõ mérkõzését?

Más lesz a helyzet, mint az elõdöntõben. A Kazincbarcika szerintem olyan erõt képvisel, mint a Kaposvár, de a Fino stabilabb csapat. A Vegyész nem tudott ugyanazon a szinten játszani minden meccsen, mi pedig éltünk a lehetõséggel. Ha a vasárnapi elsõ találkozón meg tudnánk bontani ellenfelünk stabilitását, akkor komoly lélektani elõnnyel tudnánk nekivágni a folytatásnak.

Hozzászólások