Már a következõ szezont tervezik a Fino férfi röplabdacsapatának vezetõi. Kaposvár bajnok és kupagyõztes együttese a jövõ évben újra kilépne a nemzetközi porondra, és szeretné az elõttünk álló idõszakban is öregbíteni a város hírnevét. A szakmai munkát a következõ évadban is Demeter György irányítja majd. A hétfõ esti évzárón még a tavasz nagy sikereire emlékeztek a meghívottak.

Volt mirõl beszélni a Fino röplabdázóinak évzáróján. Demeter György legénysége úgy nyerte meg a bajnokságot és a Magyar Kupát, hogy egy mérkõzést sem vesztett szeptembertõl áprilisig. Korábban erre még nem volt példa. Amíg a fiúk a pályán tették a dolgukat, addig a vezetés a nyugodt, kiegyensúlyozott háttér megteremtésén fáradozott. Egyed László klubelnök szezon végi értékelésében hangsúlyozta: végig bízott a csapatban, és a fiúk meg is hálálták ezt.

Laszczik Iván elnökségi tag kiemelte: a kaposváriak az elmúlt húsz évben 14 alkalommal nyertek bajnokságot és tizenötször kupát, és a klub mindent megtett azért, hogy Európa minden részén népszerûsítse a sportágat és Kaposvárt. A tavalyi válságos helyzeten a Fino-Food Kft. segítségével lett úrrá az egyesület, amiért köszönet illeti Egyed Lászlót és családját, illetve a cég munkatársait.

A városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás gratulált az elért eredményekhez és megköszönte a névadó támogató önzetlen segítségét. A Fino együttesét lelkes szurkolótábor segítette az elmúlt hónapokban. Vezetõjük, Dobiné Gõbölös Anna is szót kapott az évzárón, és megköszönte a fiúknak az elmúlt hónapok felejthetetlen élményeit.

A jövõvel kapcsolatban kiderült: az elnökség azt tervezi, hogy egy év kihagyás után újra elindítja a csapatot a Közép-európai Ligában. Mint ismert: a 2011/12-es szezon elõtt, már a nevezés után, anyagi nehézségek miatt visszalépett a csapat a külföldi szerepléstõl, emiatt a nemzetközi szövetség egyéves eltiltással büntette a klubot. A Fino elnöksége kérte, hogy a CEV csak a 2012/13-as évadban érvényesítse az eltiltást, így a Challenge Kupában való részvétel a következõ szezonban nem lehetséges. Ettõl függetlenül a nemzetközi szövetség elnöke engedélyezte, hogy az együttes újra rajthoz álljon a közép-európai sorozatban.

A bankett elõtti elnökségi ülésen eldõlt, hogy a 2012/13-as szezonban is Demeter György vezeti a szakmai munkát, az operatív feladatok összehangolását pedig továbbra is Gelencsér László ügyvezetõ végzi.

A kaposváriak most pihenõre vonulnak, és a nyári szünet után kezdik újra a munkát.


Hozzászólások