A röplabdamérkõzésekre járó kaposvári szurkolók az elmúlt idõszakban már új szerelésben láthatták a Fino válogatott libero-játékosát, Deák Márkot. A 24 esztendõs sportoló zöld színre váltott, és olvasóinknak elárulta, hogy miért.

„A Nemzetközi Röplabda Szövetség Green Way programjának részeként minden libero, aki a Bajnokok Ligájában szerepel, zöld mezben játszik, a környezetvédelem jegyében. Engem ért az a megtiszteltetés, hogy Magyarországon elsõként csatlakozhattam ehhez a kiváló kezdeményezéshez, és követhettem a nemzetközi divatot.”

A kaposváriak nem csak emiatt látják újra színesben a világot: februárban visszahódították a Magyar Kupa-elsõséget a nagy rivális kecskemétiektõl, néhány napja pedig veretlenül fejezték be az alapszakasz küzdelmeit, ami annyit jelent, hogy 22 meccsbõl 22 gyõzelmet gyûjtöttek.

„Ugyanúgy megyünk tovább, mint eddig, vagyis szeretnénk a bajnokság végén is újra mi örülni – folytatta a kaposvári születésû, saját nevelésû játékos. – Nagy dolognak tartom, hogy az alapszakasz elejétõl a végéig minden meccset megnyertünk, de a folytatásban is minden egyes mérkõzésre jól fel kell készülnünk. A Dunaferr elleni negyeddöntõben a fõ célunk, hogy kevés hibával játsszunk, és a szombaton 14 órakor kezdõdõ harmadik találkozó végén zárjuk is le a párharcot. Jól ismerjük a dunaújvárosiakat, fiatal, jó kis együttes, de bízunk a sikerben.”

Márk alsó tagozatosként, Sántosiné Oláh Edit testnevelõ tanár-edzõtõl sajátította el a játék alapjait, és a Kinizsi iskolában szeretett bele a sportágba. Korábban a korosztályos válogatottban is rendszeresen helyet kapott, napjainkban pedig immár egyik alapembere a Fino legénységének. Nem csak a nyitásfogadása elsõrangú, a bravúros mentései is élményszámba mennek szinte minden mérkõzésen. Bízzunk benne, hogy néhány hét múlva újabb aranyéremmel bõvül a dicsõséglistája.

Hozzászólások